Ik ben Jeroen Kuyper, een door de Atletiekunie gecertificeerde hardloopcoach met ervaring als ultraloper.

Mijn passie voor hardlopen begon in 2010 en het is sindsdien mijn ‘way of life’ geworden.

Wie is Jeroen Kuyper?

Als hardloopcoach met ervaring als ultraloper kan ik jou op elk niveau met persoonlijke hardloopbegeleiding helpen. Het maakt niet uit of je wilt beginnen met hardlopen, traint voor een snelle 10 km, een halve of hele marathon of al ervaring hebt als ultraloper.

Zelf geniet ik van het hardlopen omdat ik dan zoveel van de wereld zie. Soms train ik voor een wedstrijd, maar de ultieme hardloopervaring vind ik toch het hardlopend reizen. Van werk naar huis of heerlijk uren rondzwerven op plekken die ik nog niet ken, en geniet ik van de ontmoetingen met andere hardlopers. Het mooie van ultralopen vind ik de uitdaging die je steeds weer moet aangaan om door te gaan als lijf of geest zich verzetten. Het geeft veel voldoening als het dan toch lukt om het doel te halen. Hardlopen is voor mij een onderdeel geworden van mijn dagelijks leven en die passie deel ik graag.

Mijn trainingen zijn gericht op vooruitgang en het voorkomen van blessures

In 2010 begon ik met hardlopen en is het voor mij ‘a way of life’ geworden. Vijf jaar later werd ik looptrainer bij atletiekvereniging NEA Volharding en begon ik met het geven van looptrainingen aan loopgroep NEA Seals. Ik ben in het bezit van de diploma’s Basis Looptrainer 3 en Trailrunning Trainer Basis, beiden gecertificeerd door de Atletiekunie. Voor deze licenties volg ik jaarlijks de cursussen en workshops.

In 2021 besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken. Ik begeleid sindsdien beginnende hardlopers en ervaren atleten voor wedstrijden van 10 km tot ultramarathons van 100 km of meer. De grootste voldoening haal ik uit het persoonlijk contact met lopers en uit de groei die ik zie in hun prestaties.

Mijn hardloopervaring

Op mijn 41e begon ik pas met hardlopen. Ik begon bij atletiekvereniging NEA Volharding in de Start to Run groep. Ons loopgroepje was erg gezellig en ik was apetrots toen ik de 3 km na een paar weken kon uitlopen. En nu is dit mijn track record van zowel trainingen als wedstrijden:

  • 54 keer 42-50 km
  • 65 keer 50-100 km
  • 15 keer 100-161 km
    (laatste update 10 april 2024)

Eerste marathons

Bij mij heeft de uitdaging in het hardlopen nooit gelegen in het sneller worden, maar in het verlengen van de afstand. Na twee jaar liep ik mijn eerste marathon (Amsterdam) en het jaar daarna mijn 2e (Rotterdam). Beide marathons waren loodzwaar en gingen voor geen meter. Daarna liep ik mijn 3e marathon heerlijk in m’n eentje in de buurt van mijn huis en die ging zoveel beter. Toen wist ik dat ik daar meer mee wilde doen.

60 km

In 2014 zei m’n toenmalige looptrainer: “De 60 van Texel is wel wat voor jou!” Ik kon me niet voorstellen dat het haalbaar zou zijn, maar ik kreeg een trainingsschema dat ik trouw volgde en ja hoor, in april 2015 liep ik de 60 van Texel! Ik was best tevreden met mijn tijd van 6:12:54. Vol bewondering keek ik naar de lopers die tijdens die wedstrijd de 120 km liepen. Dat leek me een onwerkelijke prestatie voor supermensen!

Na de 60 van Texel begon ik met het lopen van en naar mijn werk in Amsterdam, ongeveer 20-25 km enkele reis. Dat leverde een mooie basis op van 80-100 km aan woon-werkverkeer in de week. Dit smaakte naar meer en in 2016 wilde ik mijn eerste 100 km lopen.

100 km

Om een 100 km te kunnen lopen, besloot ik begeleiding te zoeken van een ervaren trainer en zo kwam ik uit bij Gregor Stam. Hij begeleidde me naar de Indian Summer Ultra 103 km in 2016 die ik vol trots wist uit te lopen. En toen was het hek van de dam. Inmiddels heb ik meer dan 20 afstanden van 100 km of meer gelopen, waaronder de 120 van Texel in 2019 en 2022, met een 100 mijl (161 km) tijdens de Legends Trails Great Escape als hoogtepunt.

Prijzen:

  • 2018: Sri Chinmoy 100 km, Amsterdamse Bos: 9:20:36 – 2e plaats heren;
  • 2018: Run Winschoten 100 km: 9:18:26 – 2e plaats heren 40-49 jaar, 15e algemeen;
  • 2019: Sri Chinmoy 100 km, Amsterdamse Bos: 9:27:34 – 1e plaats heren 50+, 3e plaats heren algemeen;
  • 2021: Sri Chinmoy 100 km, Amsterdamse Bos: 10:20:50 – 2e plaats heren 50+, 6e plaats heren algemeen;
  • 2024: Sri Chinmoy 100 km, Amsterdamse Bos: 10:31:46 – 2e plaats heren 50+, 6e plaats heren algemeen

Jouw doelen en wensen zijn het uitgangspunt voor onze samenwerking

Mijn kennis, ervaring en enthousiasme zet ik in om jou goed te begeleiden en je trainingsvorderingen te monitoren. Dit doe ik op een slimme manier, met TrainingPeaks, een online platform voor trainingsschema’s en analyses. Een druk op je sporthorloge en je workout kan beginnen!

Ik vind het mooi als ik zie dat mensen genieten van hun sport en het er aan bijdraagt dat ze zich lekker in hun lijf en hoofd voelen.

Zet de eerste stap

Wil je meer weten over hoe ik jou kan helpen om je hardloopdoelen te bereiken? Neem dan vandaag nog contact met me op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

×

Hallo!

Leuk dat je contact met me opneemt!

Klik op mijn naam hieronder om te chatten via WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?